HV: 1kg lapocka v comb, 2kg savanyú káposzta, só, bors, babérlevél, 1 teáskanál pirospaprika, 1 marhahús leves kocka, 1 vöröshagyma, 2gerezd fokhagyma.
A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom, rátesszük a fokhagymát is. Rátesszük a húst is és fehéredésig pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a marhahús leves kockát. Ez az én titkos hozzávalóm, nagyon jó ízt ad szinte mindennek. Amikor már félig puha a hús, hozzáadom a káposztát, amit először megmosok és kicsavarok. Én szoktam még vízzel is felönteni, hogy jó szaftos legyen. Teljesen puhára párolom. Finom friss kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése