Gyufa süti |
Hozzávalók: |
Tészta: 15 dkg lágy margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 1 tasak vanília cukor, fél üvegcse vanília aroma, 1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dkg étkezési keményítő. Máz: 10 dkg porcukor, 3-4 evőkanál víz, fél tasak erdei gyümölcs- vagy eperízű zselépor. |
Elkészítés: |
A margarint vagy vajat egy keverőedényben egy konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot, a vanília cukrot és az aromát hozzákeverjük, és addig keverjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. A tojást kb. fél percig keverjük bele. A lisztet elkeverjük a keményítővel, és a masszába szitáljuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, egyesével habzsákba töltjük. Egy, kb. 0,7 cm átmérőjű nyomófejjel 7 cm hosszú csíkokat húzunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Alsó vagy felső sütés kb. 200 fok előmelegítve, sütési idő 6 perc. A süteményt a sütőpapírral együtt lehúzzuk a sütőlemezről. Máz: A porcukrot és a vizet egy nagy tálban sűrű mázzá keverjük. A zseléport egy edénybe öntjük. A süteményt "fejükkel" kb. fél cm mélyen a mázba mártjuk, az alját letöröljük, majd egyből a zseléporba mártjuk. |
Kb. 30 percig állni hagyjuk. Gombóc Artúr kedvence HV: |
- 15 dkg Rama
20 dkg liszt
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 dkg cukrozatlan kakaópor - Mázhoztortabevonó, esetleg fehér csoki
Elkészítés
A hozzávalókat egy tálban jól összedolgozzuk. Ezután kb. fél cm-es vastagságúra nyújtjuk, és perecszaggatóval kis kerek pereceket szaggatunk, amíg tart a tésztából. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokiba mártjuk a pereceket. Nagyon finom, egyszerű, és olcsó süti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése