gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2012. január 17., kedd

Sólet

Szeretjük a babot, gulyásba is és sóletben is, ezért gondoltam megosztom veletek az én sólet receptemet.

HV: fél kg bab, só, 1 és egy fél kiskanál pirospaprika, füstölt hús 40dkg, 5 tojás, három marék házi tarhonya, 3 babérlevél.

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Aztán feltesszük főni a füstölt hússal(mikor milyet veszek, sonkával is próbáltam már) és a babérlevéllel, meg persze vízzel. Ízesítem a pirospaprikával és a sóval. Közben megfőzök 5 tojást keményre. Ha a bab már majdnem jó, hozzáadom a házi tarhonyát és készre főzöm. Aztán megpucolom a tojást, apróra vágom és hozzáadom a babhoz, ha kell még sózom és már kész is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése