Jó kis könnyű esti vacsi!:). Stahl Judit receptje, köszi neki, mert nagyon finom.
HV: 1dl tej, 2,5dkg friss élesztő, fél szál paraszt kolbász, 25dkg vaj, 50dkg liszt, 1 teáskanál só, egy nagy csipet bors, 1dl tejföl, 15dkg juhtúró, 1 tojás, 1 nagy fokhagyma gerezd.
A langyos tejben felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut apróra darabolom a kolbászt. Ezután kis darabokra vágom a vajat, a lisztet,keverő tálba szórom és hozzáadom a sót, meg a borsot. Ezt a keveréket összemorzsolom a vajjal és mikor már szemcsés állagú, mélyedést készítek a közepére.Ebbe beleöntöm az élesztőt, beleteszem a tejfölt, a juhtúrót és a tojássárgáját. A kráterbe belereszelem a fokhagymát, beleteszem a kolbászt. Ruganyos tésztává gyúrom. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ha megkelt pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Tetejét lekenem tojásfehérjével. 200fokos sütőben megsütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése