gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2012. január 31., kedd

A jó öreg, megunhatatlan fánk

Most látom, hogy a fánk receptjét még nem töltöttem fel, hát most pótolom.

HV: 3dl tej, 3 tojássárgája, 5dkg vaj, 50dkg liszt, 1teáskanál só, 2evőkanál cukor, fél élesztő.

A langyos tejben és egy kiskanál cukorban felfuttatom az élesztőt. Ha felfutott a többi hozzávalóval összegyúrom. A duplájára kelesztem(kb.45perc). Pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Lehet kisebbel és nagyobbal is, attól függ, milyen méretet szeretnénk. Olajat melegítünk és kisütjük, a fánkoknál a lisztes felükkel felfelé tesszük az olajba és az letakarjuk, hogy szépen feljöjjenek. Vigyázzunk mert hamar sül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése