Ez a husi nagyon finom, töltve van virslivel és finom tejfölös-kapros paprikás mártással van meglocsolva, próbáljátok ki.Na és ezek a fokhagymás kenyérkék isteniek, de csakis frissen:). Először a husi recept.
HV: 1kg karaj, 1kis csomag virsli, (nálam füstli a nyerő), 1 kis tejföl, só, bors, 1 vöröshagyma, 3gerezd fokhagyma, pirospaprika.
A húst megütögetem, sózom. Beleteszem a virslit, feltekerem és fogpiszkálóval megtűzöm. Olajban elősütöm. A megmaradt olajba beleteszem az apróra vágott hagymát, fokhagymát és megpirítom. Megpirospaprikázom. Felöntöm vízzel, beleteszem a husikat és puhára párolom. Másfél óra minimum. A kaprot elkeverem a tejföllel és beleteszem. Csak egyet rottyantok rajta. Jó szó :).
Fokhagymás kenyér: HV: 20dkg liszt, 1/2kiskanál só, 2kiskanál sütőpor, 5dkg vaj, vagy margarin, 1,5dl tej.
Töltelék:2evőkanál vaj, vagy margarin, 1-2gerezd fokhagyma, 1csokor petrezselyem.
A sütőt 250fokra bekapcsolom. A lisztet, sót és a sütőport összekeverem. A feldarabolt vajjal, vagy margarinnal összemorzsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Gyorsan tésztává gyúrjuk.
Kanállal 12 cipót formálunk belőle, majd sütőpapíros tepsibe tesszük.
A töltelékhez a vajat, vagy margarint a tört fokhagymával összekeverjük. A petrezselymet összevagdaljuk és a vajhoz adjuk. Lisztes ujjal minden cipóba mélyedést nyomunk. A mélyedéseket fokhagymás vajjal megtöltjük. A tészta széleit kissé felnyomkodjuk, a vajra hatjuk, nehogy a töltelék kifolyjon. A cipókat 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése