gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2012. január 14., szombat

Mákos guba panna cotta

Á la carte oldalán találtam, megcsináltam és isteni. Ő kalácsot ír hozzá, de én piskótából csináltam. Feleztem a hozzávalókat, nekünk pont elég volt.
HV: 4dl tejszín, 2dl tej, 10dkg cukor, 1 rúd vanília kikapart belseje(vagy 1csomag vaníliás cukor), 5dkg mák, 4lap,(vagy 8gr zselatin), egy három tojásból készült piskóta.
1. A piskótát megsütjük és kis kockákra daraboljuk.

2. A zselatinlapot beáztatjuk hideg vízben.
3. A tejszínt, a tejet a cukorral, a vaníliával és a mákkal felfőzzük, majd belekeverjük a zselatint.
4. Hagyjuk kicsit hűlni, és ráöntjük a piskótára.
Mivel leül a tejszín aljára, így ügyelni kell, hogy a mákot egyenlő arányban oszlassuk szét a poharakban. A poharakban a piskóta felemelkedik a tejszín tetejére, ezzel nincs semmi gond, nyomkodjuk kicsit meg, amíg beszívja magába a folyadékot.
Hagyjuk kihűlni, de kb. 30 perccel tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és szobahőmérsékleten hagyjuk picit melegedni.Nagyon finom.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése