Hozzávalók:
- 10 tojásból piskóta
- A mákos piskótához:
- 2 egész tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg olvasztott
- 2 dl tejföl
- 15 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 25 dkg
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 3 kanál liszt
- 1 citrom leve
Elkészítés:
10 tojásból hagyományos piskótát sütünk, majd 2 lapba vágjuk.
A mákos piskótához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint és a tejfölt, majd belekeverjük a mák és citromhéj keverékét, végül a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Megsütjük lassú tűznél.
A krémhez a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük. A 3 dl tejből és a 3 kanál lisztből a citromlével pépet főzünk. Ha kihűlt, a cukros margarinnal összekeverjük.
A süteményt összeállítjuk a következő sorrendben: sima piskóta – krém – mákos piskóta – krém – sima piskóta. Tetejére porcukor kerül.
A mákos piskótához a tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a margarint és a tejfölt, majd belekeverjük a mák és citromhéj keverékét, végül a lisztet és a sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját. Megsütjük lassú tűznél.
A krémhez a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot kikeverjük. A 3 dl tejből és a 3 kanál lisztből a citromlével pépet főzünk. Ha kihűlt, a cukros margarinnal összekeverjük.
A süteményt összeállítjuk a következő sorrendben: sima piskóta – krém – mákos piskóta – krém – sima piskóta. Tetejére porcukor kerül.
Nagyon finom, próbáljátok ki. Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése