A jó öreg töltött káposzta, sokáig nem mertem nekiállni. Különben is a 84 éves nagyapám reszortja. Igen lehet csodálkozni és irigykedni!:) De úgy alakult, hogy én is és a férjem is nagyon keveselltük, illetve hiányzott, úgyhogy úgy döntöttem nekiállok. Lesz, ami lesz! És lett:) Először kihagytam belőle az olajat, így jó kemény lett a töltelék. De a második kísérlettől már sima ügy volt. Én mindig úgy főzök, hogy minimum dupla adagot. Tehát le lehet a hozzávalókat csökkenteni kevesebbre is.
Íme a recept:
HV: 1 nagy fej és egy kis fej káposzta, 1,5kg darált sertés hús, 35dkg turista szalámi, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 4dl rizs, 5 evőkanál sertészsír, 1 nagy paradicsompüré, valamilyen füstölt dolog(sonka, oldalas,), akármi. Én már tettem bele császárszalonnát is.
A káposztát felteszem sós vízben, mikor már magától válik le a levele, akkor kiveszem, én biztos ami biztos levelenként szoktam leszedni, mikor már egészen kicsi a káposzta, akkor kiveszem. És megtöltöm a töltelékkel, ami a következő:2 fej hagymát, az 5evőkanál zsíron megpirítok. A turista szalámit ledaráltatom, vagy apróra vágom. A darált hús egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a hagymát a zsírral együtt, a turistát, az apróra vágott fokhagymát.Majd a rizst is. Sózom, borsozom. Beletekerem a káposztába. És egyesével belerakom a fazékba. Közzé teszem a füstölt húst. Majd felöntöm a paradicsom pürével és vízzel. Fedő alatt készre főzöm. Én nem szeretem szét főzni, úgyhogy nekem másfél óránál tovább nem fő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése