Hv: 2kg krumpli, 1 szál parasztkolbász fele, 6 tojás, 1kg darált hús,1nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 pörkölt szaft kocka, 1 evőkanál pirospaprika, só, bors, 1 nagy tejföl, 1 csomag kockázott bacon.
A krumplit legyaluljuk, sózzuk és egy kicsit borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A tojást keményre főzzük.A bacont kicsit megpirítjuk. A darált húshoz, 1 fej hagymát megpárolunk, hozzáadjuk a fokhagymát és pároljuk még egy kicsit, (azt mondják a fokhagyma megkeseredik, ha túl sokáig pároljuk, nálam még sosem fordult elő.)Aztán rádobjuk a darált husit, megvárjuk, míg kifehéredik, összekeverjük a pirospaprikával, ( én így szoktam, úgyanis, nekem mániám, hogy lássam a hús mindenhol kifehéredett:)) Egy kis víz alá és pároljuk kb.20percig. Aztán jöhet az összeállítás. Alulra krumpli, aztán egy adag darált hús, meg a bacon fele, megint krumpli,a maradék darált husi, meg bacon szigorúan lével együtt:). Még egy adag krumpli, jöhet a tojás és a kolbász, majd az utolsó adag krumpli. Mivel a krumplit nem főztük meg előre., ezért először tefföl nélkül, alufóliával letakarva sütjük 200fokon kb.80percig, utánna lekenjük a tejföllel és még kb 25percig sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. Aztán jó étvággyal elfogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése