gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2011. november 15., kedd

Rákóczi túrós torta

Fantasztikusan finom, megéri kipróbálni!

Hozzávalók:
Tészta:
150 g liszt
50 g vaj
50 g cukor
1 tojássárgája
60 g tejföl
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só

Töltelék:
500 g túró
cukor ízlés szerint
2 tojássárgája
vanília
reszelt citromhéj
1 csipet só
1 evőkanál búzadara

Hab:
3 tojásfehérje
200 g cukor

Hab közötti rész kitöltéséhez:
baracklekvár

Elkészítés

A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. Amíg a tésztát pihentetjük, elkészítjük a krémet. A tojások sárgájához hozzáadunk 1 dl tejet, a lisztet, a cukor felét, és simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukor másik felét, majd a tojásos masszát, és sűrűre főzzük. Lehúzzuk a gázról, a tojásfehérjéket habbá verjük a vaníliás cukor másik felével, visszatesszük a tejes masszát a gázra, és alacsony hőfokon hozzákeverjük a habot. 2-3 percig óvatosan kevergetve még főzzük. A tésztából két lapot kinyújtunk. Egyesével egy nagyobb tepsi hátuljára, sütőpapírra fektetjük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ezalatt a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük. Amikor a tésztalapok kissé meghűltek, az egyik lapra rásimítjuk a vaníliakrémet, majd kb. 30 percig hagyjuk hűlni. Rákenjük a tejszínhabréteget. A mázhoz az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takaréklángon kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a Ramát. Ezt a legjobb robotgéppel végezni, hogy hamar tejföl sűrűségű krémet kapjunk. A mázat rásimítjuk a másik tésztalap tetejére. Amikor kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat. Darabonként a lapokat a tejszínhabra helyezzük, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

A recept a gasztrotipp oldalról van, köszönet érte!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése