gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2011. november 23., szerda

Kalácskoszorú

Limara pékségében láttam egy jó, már karácsonyra készülő receptet, kalácskoszorút fahéjjal és marcipánnal, no meg dióval. Gondoltam kipróbálom. Íme az eredmény és a recept.

Karácsonyi kalácskoszorú:
Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 mk. só
  • 2,7 dl tej
  • 1 nagy tojás
  • 2 ek. cukor
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dkg élesztő
Töltelék:kis üveg lekvár (nálam sárgabarack)
20dkg dió
10dkg cukor
csipet fahéj
kb.7dkg apróra vágott marcipán

A tésztához a cukorban felfuttattam az élesztőt, majd a többi hozzávalóval, egy könnyű tésztát dagasztottam. Ezután hagytam kelni kb. 1 órát. 
Addig megcsináltam a tölteléket.
A cukrot, a fahéjat és a diót összekevertem, a marcipánt picire vágtam.
Amikor duplájára kelt a tészta, kinyújtottam. Megkentem a lekvárral. Rászórtam a tölteléket és a marcipándarabokat.Feltekertem, mint a bejglit. 
A legnagyobb sütőlemezem hátuljára terítettem egy sütőpapírt és a feltekert tésztát karikába hajlítva átemeltem rá. Egy éles késsel bevagdostam, mintha szeletelném, de nem vágtam át.
Ezután a szeleteket kissé kifordítottam, hogy takarják félig egymást. 
Letakartam és kb. 30 perc alatt újra kelesztettem.
Ezalatt a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Ezután egy felvert tojással lekentem. 
35perc elég volt neki a sütőben. Igaz, hogy a recept azt írta, hogy sütőlemez hátulján csináljam, én nem űgy csináltam, meg is bántam, mert nem tudott hova terjeszkedni a tészta. Máskor úgy csinálom. Nagyon puha lett a tészta, mindenkinek nagyon ízlett. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése