Sziasztok,sok leveles tésztám van lefagyasztva, el is felejtettem. Tegnap úgy gondoltam sütök belőle valamit, volt itthon túró, az egyiket azzal töltöttem meg,semmi extra. A másikat kicsit variáltam és fahéjas marcipános lett. Fincsi volt mindkettő. Bár itthon a fiúk túrósak, az pillanatok alatt elfogyott, a másik kicsit később.
A recept:
HV: 2 leveles tészta,1 tojás a kenéshez, 250g túró, 1 tojás, 1 vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor.
a fahéjas töltelékhez: 6evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál fahéj, 1 mogyorókrémes marcipán, 1csipet mézes süti fűszerkeverék.
A leveles tésztát kinyújtom lisztezett deszkán. Késsel négyzeteket vágok belőle. Minden négyzet közepére teszek egy kiskanál túrókrémet és a négy oldalát egymásra hajtom. Tojással lekenem.
Túrókrém: A túrót, a tojást, a cukrokat jól egyneművé keverem.
220fokos sütőben kb.20-25perc alatt készre sütöm.
A másik leveles tésztát is kinyújtom, a fahéjat, a kristálycukrot, a mézes süti fűszert összekeverem. Megolajozom a tésztát kicsit, hogy a fahéjas cukor jobban tapadjon. Rászórom a fahéjas cukrot, majd apróra vágom, vagy lereszelem a marcipánt és azt is rászórom. Feltekerem, mint a bejglit és tekercsekre vágom. Sütőlemezre teszem és 220fokos sütőben készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése