Karamellás krémes:
- A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 5dkg margarin
- 1-2 evőkanál méz
- 1 tojás
- A vaníliás krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 25dkg margarin
- A karamellás krémhez:
- 6 csapott evőkanál kristálycukor
- 1 dl víz
- 5 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
- A tetejére:
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 2 kanál forró víz
- 2 kanál étolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle.
A vaníiliás krémhez a a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőzzük, ha kihűlt, a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük.
A karamellás krémhez a 6 csapott evőkanál kristálycukrot megpirítjuk, 1 dl meleg vízzel felengedjük, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük 2 csomag fixálóval, majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük.
Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet, majd erre a karamellás krémet. A másik lappal befedjük.
A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral, 2 kanál forró vízzel és 2 kanál étolajjal jól összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
A vaníiliás krémhez a a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőzzük, ha kihűlt, a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük.
A karamellás krémhez a 6 csapott evőkanál kristálycukrot megpirítjuk, 1 dl meleg vízzel felengedjük, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük 2 csomag fixálóval, majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük.
Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet, majd erre a karamellás krémet. A másik lappal befedjük.
A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral, 2 kanál forró vízzel és 2 kanál étolajjal jól összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése