Sziasztok tudom elég régen írtam már, de most újult erővel belevágom és frissítem az oldalt:)
Kezdjük egy finom epres tortával.
Epres Charlotte-torta
HV: 4 tojásból piskóta, meggylekvár.
A krémhez: 25dkg eper, 1 csomag epres pudingpor, fél liter tej, 1 margarin, 20dkg porcukor.
A piskótát a szokásos módon megsütöm. Melegen feltekerem, majd mikor kihűlt, megtöltöm meggylekvárral és felszeletelem.
A krémhez: A pudingport a tejjel megfőzöm, nem teszek bele cukrot. Kihűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a pudinghoz adom, végül belerakom a kis darabokra vágott epret is.
Egy gömb alakú tálat /én műanyag tálkában csináltam/, kibélelek folpackal, és szépen kibélelem a szeletekre vágott piskótával. Ezután megtöltöm a krémmel, majdnem teljesen tele, de azért hagyjunk kis helyet a lefedésre is. Beborítom a maradék piskótatekerccsel. Tálalásig hűtőbe teszem. Ezt a krémet én találtam ki az eredeti recept mákossal írja, de azt nálunk nem nagyon szeretik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése