gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2012. április 16., hétfő

Fahéjas madárkák

Sziasztok, ez a gyerekeim egyik kedvenc sütije. Kelt tészta, vajjal megkenve és fahéjas cukorba mártva. Mint általában minden kelt tészta, ez is langyosan a legfinomabb.

HV: 250ml tej, 100g cukor, 500g liszt, 30g élesztő, 100g vaj, 1 tojás, csipet só, 5dkg vaj, 15dkg cukor két kiskanál fahéj.
Az élesztőt a langyos  tejbe  felfuttatjuk, amibe egy kiskanál cukrot is teszünk.A többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. A duplájára kelesztjük, de legalább háromnegyed órát. nem kell elnyújtani, csak átgyúrni, kézzel kicsiket szakítok a tésztából és a kezemmel hosszúra húzom. egyik végét átteszem a másikra és mehet a sütőpapíros tepsibe. Itt is kel még kb.20-25percet.

Megsütöm 200fokos sütőben nem kell neki egészen 20perc.
 Még melegen olvasztott vajba forgatom és belemártom a fahéjas cukorba.

Lehet még cukros dióba, mákba, kakaóba is forgatni, eseteleg kókuszreszelékbe. Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése