Látszik, hogy el vagyok maradva, most jutok odáig, hogy amit Valentin napra készítettem, azt felteszem. Semmi extra, egy kis csoki, házilag eperpürével, és próbálkoztam a csokitáblával is. Ez lett belőle.
Fehér csokis-eperpürés bonbon
Hv: 2 tábla fehér csoki/nálam milka/, 500g eper pépesítve, 1 zselatin, egy kis víz
A fehér csokit gőz fölött megolvasztom, majd szilikonos bonbon formába kenem, én egy hajlékonyabb kiskanállal szoktam. 10-15 percre beteszem a hűtőbe. Ha megszilárdult megnézem hogy rendesen ki van-e kenve mindenhol, ha nem pótolom és újabb 10perc landolás a hűtőben.
Amíg a csoki dermed, elkészítem a tölteléket.
Az epret megmosom, összevágom és pürésítem. A zselatint a vízben felmelegítem, forrni nem szabad! Ha felolvad sugárban hozzáöntöm az eperhez. És addig pihen még kezd megkocsonyásodni.
Ekkor beletöltöm a bonbonformába. Hűtőben pihen fél órát. Én most úgy csináltam, hogy alul volt a fehér csoki és rajta az eperpüré és hogy biztos legyen fél órára betettem a fagyasztóba. Ilyen lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése