Nagyon jó ez a recept. Mindent bele lehet tenni, amit a család szeret. Én ki is használtam ezt rendesen. Én túróval, diókrémmel, almapürével, nutellával és négyféle lekvárral töltöttem.
HV: 30 palacsinta, házi eperlekvár, házi meggylekvár, házi narancslekvár, házi baracklekvár, nutella
túrókrém:50dkg túró, 3vagy4evőkanál cukor, 1tojás.
Dió krém: fél dl tej, 20dkg dió, 20dkg cukor
Almapüré: 5db alma, fél kiskanál fahéj, 2evőkanál cukor
3 tojásfehérje, 25dkg porcukor.
A palacsintákat a szokásos módon megsütjük. Az almapüréhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük és a cukorral, meg a fahéjjal megpároljuk, nem kell sokáig, mert nagyon meglevesesedik. kb. 5-6perc.
A túrókrémhez: a hozzávalókat kikeverjük. Én szoktam bele tenni egy tojást, kicsit folyósabb lesz tőle, de ez elhagyható.
A dió krémhez: a tejet felforrósítom és dió és cukor keverékére öntöm.
és akkor jöhet a töltés. A sorrend tetszőleges, én arra vigyáztam, hogy a lekvárok ne legyen együtt.
Ha kész jöhet rá a tojáshab.
A tojásfehérjét felverem, folyamatosan adagolom hozzá a porcukrot, míg fényes habot kapok.
Sok lett ez a tojáshab csak a tetejére, de direkt nem változtattam rajta, mert az oldalára is maradt és így teljesen körbefogta a tojáshab. nagyon finom lett tőle. Szóval rákenem és mehet a sütőbe, 150fok 30perc, vagy amíg barnul a teteje.
bekerült a kedvenc receptek közé, érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése