A piskótához
6 db tojás
6 kanál cukor
2 kanál víz
1 cs vaníliás cukor
1 kanál kakaópor
6 kanál liszt
sütőpor
6 kanál cukor
2 kanál víz
1 cs vaníliás cukor
1 kanál kakaópor
6 kanál liszt
sütőpor
A töltelékhez
2 üveg meggybefőtt + a leve
2 dl víz
3 cs vaníliás pudingpor
9 kanál cukor
2 dl víz
3 cs vaníliás pudingpor
9 kanál cukor
A habhoz
8 db tojásfehérje
8 kanál cukor
csipet só
8 kanál cukor
csipet só
Elkészítés
1.3 db tojást 3 kanál cukorral, 1 kanál vízzel és1 cs vaníliás cukorral habosra verek, majd 3 kanál lisztet késhegynyi sütőporral óvatosan hozzákeverek. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 10 percig teljes lángon, majd 15-20 percig takarékon sütöm.
2.A következő piskótát is ugyanígy csinálom, csak a vaníliás cukrot kihagyom és 1 kanál kakaóport teszek a liszthez.
3.A töltelékhez a meggybefőttet leszűröm.
4.A 3 cs vaníliás pudingport 9 kanál cukorral, a meggylével és a vízzel sűrűre főzöm, majd a meggyet is még forrón hozzákeverem.
5.A sárga piskótára teszem ezt a tölteléket, majd a kakaós piskótát a tetejére. Körbe eligazítom és megnyomkodom a tetejét, hogy szépen álljon.
6.Egy éjszakára hűtőbe teszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése