gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2012. április 18., szerda

Habos meggyes

Ez egy nem túl édes süti, mégis nagyon finom. Érdemes kipróbálni.

A piskótához
6 db tojás
6 kanál cukor
2 kanál víz
1 cs vaníliás cukor
1 kanál kakaópor
6 kanál liszt
sütőpor

A töltelékhez
2 üveg meggybefőtt + a leve
2 dl víz
3 cs vaníliás pudingpor
9 kanál cukor


A habhoz
8 db tojásfehérje
8 kanál cukor
csipet só

Elkészítés

1.3 db tojást 3 kanál cukorral, 1 kanál vízzel és1 cs vaníliás cukorral habosra verek, majd 3 kanál lisztet késhegynyi sütőporral óvatosan hozzákeverek. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 10 percig teljes lángon, majd 15-20 percig takarékon sütöm.
2.A következő piskótát is ugyanígy csinálom, csak a vaníliás cukrot kihagyom és 1 kanál kakaóport teszek a liszthez.
3.A töltelékhez a meggybefőttet leszűröm.
4.A 3 cs vaníliás pudingport 9 kanál cukorral, a meggylével és a vízzel sűrűre főzöm, majd a meggyet is még forrón hozzákeverem.
5.A sárga piskótára teszem ezt a tölteléket, majd a kakaós piskótát a tetejére. Körbe eligazítom és megnyomkodom a tetejét, hogy szépen álljon.
6.Egy éjszakára hűtőbe teszem.
7.Másnap a tojásfehérjét a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verem. A süti tetejére teszem, villával megcifrázom, majd sütőben takarék lángon kb. 30 perc alatt kiszárítom. Ha kihűlt, szeletelem és tálalom.


Nálam nem állt egy éjszakát, így is lehetett szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése