Ez egy jó kis palacsinta recept Katuci konyhájából, pici változtatással.
Hozzávalók a palacsintához:
2 tojás
20 dkg liszt
4 dl tej
1 ek. cukor
egy jó löttyintésnyi vanília-kivonat
egy kis olaj
só
Az összetevőket összeturmixoltam, kisütöttem a palacsintákat, de mindegyiknek csak az egyik oldalát sütöttem meg.
Hozzávalók a töltelékhez:
350 g tehéntúró
2db vaníliás krémtúró
1 nagy tojás
50 g finom szemű kristálycukor
1/2 citrom lereszelt héja
néhány csepp vanília-kivonat
A töltelék hozzávalóit sima krémmé keverjük.
Most következik a palacsinták betöltése. A palacsintát fordítsuk a megsült oldalával lefelé és kanalazzunk a közepébe 1-2 ek. tölteléket. A hozzánk közel eső részt hajtsuk fel, majd jobbra indulva hajtsuk rá minden oldalról a tésztát. Helyezzük a 12 kis batyut a kivajazott edényünkbe és kenjük meg olvasztott vajjal. Süssük 20-25 percig.
Hozzávalók az áfonyaszószhoz:
200 g fekete áfonya (lehet fagyasztott is)
45 g kristálycukor
1 citrom leve
2 tk. keményítő
Tegyük egy lábasba az áfonyát, a cukrot és a citromlevet, forraljuk fel. Hagyjuk kb. 3 percig forrni, majd keverjük bele a keményítőt és további fél perc alatt sűrítsük be.
A palacsintákat tálaljuk ki, szórjuk meg fahéjas porcukorral, a tetejére pottyantsunk egy jó evőkanál hideg tejfölt és folyassunk rá a szószból.
az enyém most eperszósz lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése