Hozzávalók: 12 db-hoz
600 g finomliszt
30 g élesztő
50 g olvasztott méz
10 g só
60 g vaj
120 g joghurt
200-220 ml tej
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tejjel nem túl kemény tésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát gyúródeszkára borítjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
Zsömléket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tepsiben még 30 percet kelesztjük és 200 fokra melegített sütőbe toljuk.
Mint minden mézes tésztának, ennek is könnyen megéghet az alja, mire a teteje a kívánt színt eléri. Ezért én egy üres tepsit szoktam a sütő aljába tenni, így sütöm.
Ha megsültek, még forrón megkenjük a tetejüket olvasztott vajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése