Jajj ez nagyon finom volt. Én találtam ki mi lenne, ha a hagyományos káposztalevest kicsit megbolondítanám babbal. Elég ütős lett, főleg másnapra lett nagyon finom.
HV: 60dkg lapocka, fél kg savanyú káposzta, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors,pirospaprika, titkos hozzávaló( aki olvassa a blogomat tudja mi ez:) ), fél kg bab, 3 babérlevél, 1 kis tejföl.
A lapockából pörköltet csinálok, tehát vöröshagyma, fokhagyma megpárolva, rádobni a husit, ízesíteni só, bors, pirospaprika és félig megfőzni, jöhet utána az egész éjszaka ázó bab. Meg a babérlevél hozzá és a titkos hozzávaló. ha már majdnem puha a bab, mehet bele a savanyú káposzta, amit ki szoktam mosni a biztonság kedvéért. Ha minden puha, egy kis tejfölt egy kis lével összekeverek és beleteszem a levesbe, csak felrottyantom vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése