gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2011. december 21., szerda

Majonézes krumpli fűszeres csirkével

Sziasztok készülődöm már a karácsonyi sütögetésre, az éven ugyanis én sütök, anyukám főz. Kiválasztottam már, de még korai elkezdeni, a mézeskalács már megvan!:)
Most egy régebben fényképezett főétel.

HV: 1,5kg krumpli, 1 nagy tejföl, 1 nagy fej lila hagyma, só, bors, kb. negyed flakon majonéz.
a csirkéhez: 8 csirke felső, de jó az egész csirkecomb, a csirke alsó is, só, bors, majoranna, bazsalikom, 1evőkanál mustár, kb 2evőkanál olívaolaj.

Először megcsinálom a majonézest krumplit, ugyanis az hidegen jó. A hagymát összekockázom, kicsit megsózom és állni hagyom. A krumplit megpucolom, feldarabolom, mostanában egész kicsire szeretem, mert a szószt így jól beszívja. Megfőzöm és kihűtöm, ez nagyon fontos, mert akkor, ha összekeverném melegen a szószt, összeugrana a krumpli, nem tudom jobban megfogalmazni, mint össze dzsámicskázódik.:)
Aztán kikeverem a szószt, a majonézből tejfölből, sóból, borsból, és egy kicsi cukorból. Ha kihűlt a krumpli, összekeverem a lila hagymával és a szósszal. És mehet a hűtőbe.
 A csirkének én le szoktam húzni a bőrét, de nem muszáj. A fűszereket összekeverem a mustárral és az olíva olajjal. Besózom, rákenem a pácot. És egy kicsit állni hagyom, úgy fél órát. Alufóliával lefedem.  A sütőt előmelegítem 200fokra és egy óra húsz perc alatt készre sütöm, az utolsó 10 percben leveszem a fóliát és kicsit megpirítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése