Ettem az egyik boltban szilvalekvárral töltött kis bucit. Gondoltam kipróbálom a jól bevált aranygaluska receptemet, így szilva lekvárral töltve. Finom lett. A recept:
HV: 60dkg liszt, 4 tojássárgája, 5dkg vaj, 3dl tej, 1 kiskanál só, 4ek cukor, fél élesztő.
A langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Utána hozzáteszem a többi hozzávalót és tésztává gyúrom. Kelesztem legalább 3/4-ed-egy órát. Míg a duplája nem lesz. Konyharuha alatt. Ha kész átgyúrom, én nem szoktam elnyújtani, hanem csak a kezemmel kilapítom. Olajba mártott evőkanállal galuskákat szaggatok belőle, amit a kezemmel ellapítok és beletöltöm a szilvalekvárt. Gombóccá formálom és darált cukros dióba forgatom. Ezért kell az olajos kanál, hogy jó sok dió rátapadjon. Ezt addig ismételem, míg tart a tészta.Utána kelesztem megint, de már csak 20-25percet. 200fokos sütőben 30-35perc alatt készre sütöm.
Finom volt, de máskor, hogy izgisebb legyen elkeverem a szilvalekvárt cukorral meg egy 250g-os túróval és azzal töltöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése