gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2011. december 16., péntek

Macaron

Hát igen a jó öreg macaron, aki ismeri tudja, hogy krónikája van. Nekem ez a második próbálkozásom, de még sokat kell próbálkozni, hogy tökéletes legyen. Csak ne lenne olyan drága a mandula.:). Na mindegy. A recept csak erős idegzetűeknek!:)
HV:12,5 dkg mandula
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
0,75 dl kristálycukor=7-8dkg kristálycukor
mandula aroma a zöld

A mandulát a robotgéppel megdaráltam, hozzáforgattam a porcukrot és félretettem.
A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot és belecsöpögtettem az ételfestéket is.A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam.
Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat nyomtam.
50forintost körberajzoltam és a közepére tartottam a habzsákot és úgy nyomtam. Nem kell teljesen kitölteni, mert ha jó az állaga, úgy is szétterül. 30 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról őket. Csokoládé krémmel töltöttem.
HV:10dkg csoki
Annyi forró tejszín, amennyitől elolvad az apróra vágott csoki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése