Csabai finom falatok:
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés szűzpecsenye
- 20 dkg csabai kolbász
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg tv-paprika
- 10 dkg szalonna
- 5 dkg vöröshagyma
- 3 dkg fokhagyma
- só
- őrölt fehérbors
- 1 kg burgonya
- 2 dl étolaj
Elkészítés:
Pörköltalapot készítünk, ehhez hozzáadjuk a 2x2 cm-es kockákra vágott szűzpecsenyét, majd a kockára vágott kolbászt, paradicsomot és paprikát. Felöntjük a szükséges vízzel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, őrölt fehérborssal.
A kockákra vágott burgonyát bő, forró olajban megsütjük.
Tálaláskor összerázva, meleg tányéron kínáljuk.
A kockákra vágott burgonyát bő, forró olajban megsütjük.
Tálaláskor összerázva, meleg tányéron kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése