Toszka szelet
Hozzávalók:
Alsó laphoz:
6 tojásfehérje,
150 gr porcukor,
50 gr darált mák,
2 kanál kókuszreszelék,
3 kanál liszt,
fél teáskanál sütőpor.
A tojásfehérjéket késhegynyi sóval kemény habbá verjük, kanalanként hozzáverjük a porcukrot amíg a hab ki fényesedik. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a darált mákot. Ezt a keveréket egy 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Krémhez:
6 tojássárgája,
8 kanál cukor,
3 kanál étkezési keményítő,
225 ml tej,
200 gr vaj,
vanília.
A tojássárgájákat 6 kanál porcukorral fehéredésig kavarjuk, hozzákavarjuk a keményítőt, feloldjuk a tejjel és lassú tűzön folyamatosan keverve sűrűre főzzük majd hűlni tesszük.
A vajat a megmaradt két kanál porcukorral, vaníliával kikavarjuk, majd lassanként hozzáadagoljuk a kihűlt tojásos krémet. Az egészet rásimítjuk a mákos lapra.
Tetejére:
2dl tejszín, zöld csoki
a tejszínt felverjük, rákenjük a sütire. Majd a megolvasztott zöld csokival díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése