Mini pavlovák gyümölcsös és gesztenypürés.
Én így csinálom a habcsókot hozzá.
HV: 3 tojásfehérje, 25dkg porcukor, 1kiskanál ecet, 1 csipet só.
na erre pl. tökéletes a lefagyasztott tojásfehérje.
Először felverem a tojásfehérjéket, aztán jöhet hozzá a porcukor és a só, meg az ecet. Keverem míg jó fényes nem lesz. Habzsákba töltöm és kis tortácskákat nyomok belőle.
150fokon 35-40 percig sütöm. Mikor már elváltozik az alján a színe, akkor jó.
Ha kihűlt jöhet a töltése, 3dl tejszínt felverek habnak, megtöltöm vele a pavlovát és ráteszem az összevágott gyümölcsöt, érdemes savanyúbb gyümölcsöt választani(pl. eper, málna, ribizli).
A gesztenyepürét kiolvasztom. És rétegesen megtöltöm vele a pavlovákat. Egy réteg gesztenyepüré, utána egy réteg tejszín és teszek rá még egy pavlovát. a tetejére csokiöntet kerül.
Csokiöntet:
HV: 2 evőkanál kakaópor, 4 evőkanál porcukor, 1-2 evőkanál víz, 2 evőkanál olaj.
Az olaj kivételével összekeverjük a hozzávalókat és feltesszük melegedni, ne forrjon. Ha elolvadt a cukor, belekeverjük kanalanként az olajat.
Rácsorgatjuk a sütik tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése