gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2012. május 13., vasárnap

Tejszínes-ketchupos csirke, zöldborsós-kukoricás rizzsel

Ez egy nagyon finom csirkehusi recept én sem akartam elhinni, de nagyon érdemes kipróbálni, legalább egyszer, én függő lettem bevallom.:) Szoktam csirkemellből is készíteni.

HV: 8 csirkecomb felső, vagy alsó, vagy 1kg csirkemell, 4 gerezd fokhagyma, 10dkg bacon szalonna, 1,5dl ketchup, 5dl tejszín, 10dkg füstölt sajt, só, bors.
A borsós-kukoricás rizshez: 1 üveg borsó, 1 doboz kukorica, 1 főzőtasakos rizs(4 csomagos), 1 evőkanál olaj,     1 kiskanál fokhagymakrém, só, 1 kiskanál delikát, 1 evőkanál petrezselyemzöld

A csirkét  besózom, megborsozom. Aztán készítem  a szószt. A bacont, a ketchupot, a tejszínt, a füstölt sajtot összekeverem, belereszelem a fokhagymát. Ráöntöm a husira. És már mehet a sütőbe, letakarva 200fokon 45perc, utána még 15perc.

A rizshez megfőzöm a rizst, én jobban szeretem, ha kicsit még roppan, mintha szétfő. Aztán olajjal, sóval, fokhagymakrémmel, petrezselyemmel, delikáttal ízesítem, utána mehet bele a borsó, meg a kukorica.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése