Habos diós szelet
HV:
A tésztához:
- 40 dkg búzaliszt (BL55)
- 25 dkg vaj
- 1 db sütőpor
- 4 db tojássárgája
- 20 dkg kristálycukor
- 1 dl tej (2,8%-os)
A habhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
- 25 dkg dió (darált)
A krémhez:
- 80 g pudingpor (vaníliás)
- 7 dl tej (2,8%-os)
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.Összegyúrom a tésztát. Annyi tejet adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak.3 felé osztom a tésztát.Egyenként 28x38 cm-es sütőlemezre kinyújtom a tésztát. Félreteszem.A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral.Majd beleforgatom a darált diót. 3 egyenlő részre osztom a habot és egyenként a tészta tetejére kenem.200 C fokon kb. 20 perc alatt szép világosra sütöm a lapokat.A pudingot a tejjel összefőzöm és kihűtöm.A vajat a porcukorral kihabosítom. Majd a kihűlt pudingot is belekeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése