És még egy fincsi leves.
Alföldi húsgombócleves
HV: 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 10dkg zöldborsó, 1 csokor petrezselyem, 10dkg cérnametélt.
Húsgombóchoz: 40dkg darált hús, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma.
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott sárgarépát, amit apró kockára vágjuk, a fehérrépát is, a megmosott zöldborsót is hozzáadjuk.
Ezután felöntjük vízzel, annyiszor 3dl, ahány főre szeretnénk, felforraljuk, majd sóval, borssal és marhahúsleves kockával ízesítjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is. Amíg fő, a darált húst a tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és kevés zsemlemorzsával összegyúrjuk, hogy könnyen formázható legyen. Végül vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk belőle és a félig főtt levesbe tesszük. Lassú tűzön készre főzzük. Tálaláskor cérnametélttel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése