Diós rózsa
Mivel nálunk a mák nem annyira megy és mindenáron ki akartam próbálni, ezt a sütit, így dióval csináltam meg, hát a tésztánál konkrétan majdnem sírtam, nagyon nehéz vele dolgozni, legközelebb sima linzer tésztából fogom csinálni.
HV:a tésztához: 60dkg liszt, 10dkg vaj, 30dkg porcukor, 1 tojás, 1cs sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna.
Töltelékhez: 25dkg dió, fél dl tej, 10dkg porcukor.
Krémhez: 8dl tej, 2cs vaníliás pudingpor, 25dkg margarin, 20dkg porcukor.
Máz: 10 evőkanál cukrozott kakaópor, 3-4 evőkanál víz, 2 evőkanál porcukor. 2 evőkanál olaj.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy nyújtható tészta legyen. 6 részre osztjuk. Két lapot kinyújtjuk. a többi 4 lapot is kinyújtjuk és a töltelékkel megtöltjük. A töltelékhez a diót a porcukorral összekeverjük. A tejet forróra melegítjük és ráöntjük a cukros dióra. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a négy lapot és feltekerjük, mint a beiglit. Kisebb legyen, mint az a lap, vagy majdnem egyméretűek, hogy ráférjen az alsó lapra. Egymás mellé tesszük egy tepsire és megsütjük őket. Ezután az egyik lapot megsütjük, amit kinyújtjuk. A krémhez a pudingport a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felhabosított margarint és porcukrot. Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot. rátesszük egymás mellé a 4 tekercset. Aztán jön a maradék krém. Végül az utolsó lap. A mázat összemelegítem, akkor jó, ha a cukor elolvadt. Rákanalazom a mázat és mehet a hűtőbe. Kemény lesz ugye a szódabikarbónától, de hamarabb el lehet készíteni legalább.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése