Kukoricás, sonkás töltött korongok
HV: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kávéska
nál cukor,fél dl tej, 1 kávéskanál só, 20 dkg margarin,
A töltelékhez: 1 doboz kukorica, 15 dkg sonka,10 dkg krémsajt, 4 evőkanál tejföl,
A tetejére: 1 tojás sárga, 1 evőkanál tejföl, reszelt sajt.
Elkészítés: Langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott margarint. Lágyabb tésztát gyúrunk, majd kelni hagyjuk.
Amikor megkelt, kinyújtjuk, és pohár segítségével korongokat szaggatunk.
Tejfölt elkeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a sonkát és a kukoricát. A korongok közepére teszünk 1-1 adagot, majd egy másik korongot ráteszünk, széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak.
Tetejüket megkenjük tojássárga és a tejföl keverékével. Reszelt sajttal megszórjuk, 170 fokon sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése