Habos puncsos
Hozzávalók
- A töltelékhez3 evőkanál holland kakaópor
1 dl rum
10 dkg Rama
10 dkg porcukor
1 dl szitán áttört meggylekvár, vagy sárgabaracklekvár - A tésztáhozegy csipet só
2-3 deci tej
3 tojássárgája
20 dkg porcukor
25 dkg Rama
fél csomag sütőpor
fél kiló finomliszt - A tetejére3 tojásfehérje (a tésztából megmaradt)
10 dkg kristálycukor
fél tábla csoki megolvasztva
Elkészítés
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és összemorzsoljuk a Ramával. Ezután a többi hozzávalót is hozzáadjuk és sima, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és három lapban, külön-külön megsütjük. A töltelékhez a Ramát kikeverjük a cukorral, kakaóval és a lekvárral, felhígítjuk a rummal és ebbe a keverékbe apróra tépkedve beletördeljük az egyik megsült tésztalapot. A másik két lapot is körbevághatjuk, hogy szép legyen a szélük, és a leeső darabokat a töltelékhez keverhetjük. Az egyik megmaradt süteménylapot egy tálcára tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik lappal és óvatosan lenyomogatjuk. A tészta készítésekor megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk). A habot a sütemény tetejére kenjük. Csíkokat húzunk rá az olvasztott csokiból, és egy villa segítségével "összeborzoljuk" a csokis habot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése