gyönyörűek ugye?

gyönyörűek ugye?
Sok-sok finomság

2014. július 13., vasárnap

Csak az a süti, pedig fogyókúrázom, na de sütni csak kell!:)

                                                       Habos puncsos

Hozzávalók

  • A töltelékhez
    3 evőkanál holland kakaópor
    1 dl rum
    10 dkg Rama
    10 dkg porcukor
    1 dl szitán áttört meggylekvár, vagy sárgabaracklekvár
  • A tésztához
    egy csipet só
    2-3 deci tej
    3 tojássárgája
    20 dkg porcukor
    25 dkg Rama
    fél csomag sütőpor
    fél kiló finomliszt
  • A tetejére
    3 tojásfehérje (a tésztából megmaradt)
    10 dkg kristálycukor
    fél tábla csoki megolvasztva

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és összemorzsoljuk a Ramával. Ezután a többi hozzávalót is hozzáadjuk és sima, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztát három részre osztjuk és három lapban, külön-külön megsütjük. A töltelékhez a Ramát kikeverjük a cukorral, kakaóval és a lekvárral, felhígítjuk a rummal és ebbe a keverékbe apróra tépkedve beletördeljük az egyik megsült tésztalapot. A másik két lapot is körbevághatjuk, hogy szép legyen a szélük, és a leeső darabokat a töltelékhez keverhetjük. Az egyik megmaradt süteménylapot egy tálcára tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, befedjük a másik lappal és óvatosan lenyomogatjuk. A tészta készítésekor megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk). A habot a sütemény tetejére kenjük. Csíkokat húzunk rá az olvasztott csokiból, és egy villa segítségével "összeborzoljuk" a csokis habot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése