Brüsszeli vaníliás keksz
HV:38dkg vaj, 8dkg porcukor, 1ek vaníliás cukor, 40-45dkg liszt, 2-3 ek kristálycukor, ételfesték, tetszés szerint.
A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet tésztává gyúrjuk. Három egyforma részre osztjuk és mindegyiket 3-4cm átmérőjű rúddá sodorjuk. A kristálycukrot néhány csepp ételfestékkel összekeverjük. Tálra terítve szárítjuk. A tésztarudakat folpackba csomagolva kb. 30percre hűtőbe tesszük, majd onnan kivéve a színezett cukorba forgatjuk. A sütőt 175fokra előmelegítjük. A tésztarudakat 20-20 szeletre vágjuk és nem túl közel egymáshoz sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. A sütő középső rácsára tolva kb. 15 percig sütjük, míg egy kicsit megbarnul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése